12. prosinca 2014.

Tripl-pek krompirići


  Foto: Shutterstock  Većina domaćica izbegava da u jelovnik uvrsti pržene krompiriće kad očekuje više gostiju na ručku – treba planirati kad će ručak biti poslužen, pa tempirati prženje tako da sve bude toplo u pravi čas… Nije ni čudo što ostanemo uskraćeni za jedan od omiljenih slanih priloga.

Savršeni prženi krompirići, svi jednako hrskavi spolja i jednako meki iznutra.... Evo recepta!

Problem je, ipak, lako rešiv – uz jednostavan postupak u tri koraka koje vam objašnjavamo u galeriji slika. Pažljivo pratite uputstva i zlatnoprženi, hrskavi krompirići već danas se mogu naći i na vašem meniju.



Foto: Shutterstock 

Oljuštite krompire i isecite na deblje kriške. Stavite krompir u šerpu sa hladnom, posoljenom vodom. Kad voda provri, kuvajte ih još 6 do 8 minuta. Ocedite, vratite u šerpu i poklopljeno protresite nekoliko puta kako bi se ivice krompirića malo zaoblile, ali ne toliko snažno da se kriške izlome.


Foto: Stockfood

Zagrejte ulje u dubokom tiganju, tako da zacvrči kad spustite parče krompira. Pržite krompiriće od 5 do 8 minuta, tako da budu hrskavi, ali da ne potamne. Izvadite ih rešetkastom kašikom i ostavite na papirnom kuhinjskom ubrusu da se potpuno ocede. Ostavite ih da se ohlade.


Foto: Shutterstock

Kad su ostala jela skoro spremna za serviranje, zagrejte ponovo ulje u tiganju, ovog puta na jačoj vatri i spustite krompiriće na oko pet minuta. Mešajte dok ne dobiju zlatnu boju. Ocedite ih i pospite solju.

0 komentari :

Objavi komentar