1.
Margarin izvadite pola sata do sat vremena ranije iz frižidera da
omekša na sobnoj temperaturi. Dobro ga umutite sa šećerom u prahu.
2. Dodajte rum, zatim kesten-pire uz
stalno mućenje mikserom. Kad se sjedini, dodajte orahe i na kraju keks, a
mućenje nastavite varjačom.
3. Kalup za tortu obložite folijom s
unutrašnjih strana, pospite s malo šećera u prahu i sipajte umućenu
masu. Rasporedite ravnomerno po kalupu i gledajte da što više izravnate
gornju površinu. Stavite u frižider da se ohladi.
4. Za fil u šerpu stavite vodu sa šećerom i vanilin-šećerom. Zagrejte dok voda ne proključa i šećer se ne istopi.
5. U manju vanglu stavite orahe,
prelijte ih ključalom vodom sa šećerom. Promešajte varjačom da se
napravi gušća smesa. Sipajte rum, ponovo promešajte varjačom. Kad se
lepo sjedini, dodajte margarin i kesten-pire, a mućenje nastavite
mikserom na manjoj brzini dok se ne izjednači.
6. Izvadite kalup iz frižidera, pa
pripremljenu masu pažljivo izvrnite na tanjir za tortu. Polako nanesite
fil tako da prekrije samo gornju površinu torte. Vratite u frižider da
se hladi.
7. Kad se torta stegne, umutite šlag
prema uputstvu s kesice i njime premažite tortu s gornje strane.
Narendajte čokoladu preko šlaga.
stvarukusa.rs
0 komentari :
Objavi komentar