11. prosinca 2014.

Gazela torta



Clipboard102
Za patišpanj:
6 jaja
6 kašika mlevenih oraha
6 kašika šećera
3 kašike brašna
1 kašika rendane čokolade

Za fil:
1 puding od vanile
250 ml mleka + šolja vrelog mleka za orahe
150 g mlevenih oraha
130 g šećera u prahu
250 g margarina

Priprema:
Patišpanj:
1. Ulupati belanca sa šećerom u šam, postepeno dodajući žumanca i mutiti sve dok smesa ne postane čvrsta.
2. Zatim umešati brašno, mleveneorahe i kašiku rendane čokolade. Sve lagano promešati varjačom.
3. Smesu uliti u pleh obložen pek-papirom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta.
4. Gotovu koru preseći napola.

Fil:


1. Mlevene orahe popariti šoljom vrelog mleka.
2. Za to vreme u malo mleka (od 250 ml) razmutiti puding, a preostalo mleko ostaviti da provri sa šećerom. Ukuvati puding i mešati dok se ne zgusne. Skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
3. Penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu i sastaviti ga sa ohlađenim pudingom.
4. Zatim dodati poparene orahe i sve dobro sjediniti varjačom.

Finalni postupak:
1. Kore filovati na uobičajen način: kora, fil, kora, fil. Ukrasiti po želji.

domacikolaci.net

0 komentari :

Objavi komentar