Sastojci
Priprema
1. Umutite žumanca sa prah
šećerom i postepeno dodajte brašno, prethodno čvrsto umućena belanca i
istopljen maslac. Od ove smese ispecite 6-10 kora (kore pecite na dnu
naopako prevrnute šerpe ili okruglog pleha, posute bašnom). Istopite
šećer sa sirćetom i dobijeni karamel prelijte preko najuspelije kore, a
dok se karamel još nije stvdrnuo nožem označite parčiće.
2. Za fil umutite jaja, šećer u prahu i rendanu čokoladu, pa mutite dok se smesa ne zgusne. Ohladite smesu, a zatim dodajte vanilu, maslac i sve dobro umutite. Ređajte red kore red fila, a na kraju stavite koru sa karamelom i ukrasite je šlagom po želji.
Posjetite nas i na Fb stranici :
https://www.facebook.com/rmalaivodime?ref=hl
Izvor:stvarukusa.rs
2. Za fil umutite jaja, šećer u prahu i rendanu čokoladu, pa mutite dok se smesa ne zgusne. Ohladite smesu, a zatim dodajte vanilu, maslac i sve dobro umutite. Ređajte red kore red fila, a na kraju stavite koru sa karamelom i ukrasite je šlagom po želji.
Posjetite nas i na Fb stranici :
https://www.facebook.com/rmalaivodime?ref=hl
Izvor:stvarukusa.rs
0 komentari :
Objavi komentar