Prilikom čišćenja kuhinje, dobar deo vremena i snage oduzima čišćenje šporeta.
Teoretski, ovo bi trebalo raditi nakon završetka pripremanja hrane.
Ništa ne košta obrisati površinu šporeta vlažnim sunđerom i on će
zasijati. Ali, u praksi nisu sve domaćice iste:) Postoji jedna korisna ideja kako da vam šporet uvek ostaje u besprekornom stanju,
uz pomoć obične aluminijumske folije. To je jedna od najpraktičnijih
stvari koje je čovečanstvo izmislilo, i mnogi od vas je sigurno imaju u
svojim kuhinjskim ormarićima. Obična aluminijumska folija za domaćinstvo će pomoći u održavanju
čistoće u kuhinji, uštediće vam vreme, živce a i novac. Dakle, ako
želite da vaš šporet ostane potpuno čist, prilikom kuvanja ili prženja
(posebno masne) hrane, uradite sledeće:
Obložite radnu površinu šporeta aluminijskom folijom. I to je to! Kad
završite sa kuvanjem (ili prženjem), isprljanu foliju uklonite i
zamenite je (po potrebi) drugom. Rezultat: čist šporet i ušteđeno vreme.
Jednostavno, jeftino i praktično! Imate li vi neki originalan način na koji koristite aluminijumsku foliju ?
MINI HOT DOG
POTREBNO JE:
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Pakovanje lisnatog testa, 10 viršli, 1 jaje, malo putera
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
PRIPREMA:
Lisnato testo otopite i…Read More
Panirani medaljoni
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
POTREBNO JE
600 g pilećeg belog mesa, veza zeleni, 1 jaje, kriška belog hleba, malo
mleka, so, biber, 50 g maslaca, 200 g šampinjona, manja glavica crnog
luka, …Read More
MRAMORNI KOLAČ
POTREBNO JE:
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
120 g crne čokolade, 2 kašike kafe, 195 g brašna, 1 prašak za pecivo, ¼
kašičice soli, 120 g putera, 200 g šećera, 2 jajeta, 1 kašičica
ekstrakta od …Read More
KROASANI SA SIROM I ŠUNKOM
POTREBNO JE:
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
pakovanje lisnatog testa, 200 g šunke, 200 g rendanog kačkavalja, 1 jaje, malo vode
PRIPREMA:
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(…Read More
0 komentari :
Objavi komentar