7. studenoga 2014.

Ušuškani voćni kolač


Ušuškani voćni kolač /


Sastojci

  • Biskvit

  •  80g maslaca ili margarina
  •  3 žumanca
  •  70g šećera
  •  1 kašičica praška za pecivo
  •  1 kesica vanilin šećera
  •  150g namenskog brašna
  • Voće

  •  400-500g bilo kog voća
  • "Šuškavac"

  •  3 belanca
  •  150g šećera

Priprema

Vrijeme pripreme:
45 min
Težina:
Jednostavno
  1. Pećnicu zagrejte na 200 stepeni.
    Kalup za pečenje (26cm) obložite pek-papirom.
    Pripremite voće - ako koristite zamrznuto, odledite ga i ocedite sok. Jabuke narendajte, malo ocedite i začinite cimetom.
  2. Maslac sobne temperature sjedinite sa šećerom i vanilin šećerom.
  3. U glatku masu dodajte, jedno po jedno, žumanca. Neprestano mutite spiralama za testo.


  4. Na kraju, neprestano muteći, dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo.
    Trebalo bi  da dobijete meko glatko testo.
  5. Rukom oblikujte loptu, prebacite u kalup pa formirajte koru podignutih rubova.

  6. Zapecite koru 5-6 minuta na 200 stepeni, a potom izvadite kalup i smanjite temperaturu na 150 stepeni.

  7. Dok se kora peče, umutite belanca u čvrst sneg, dodajte šećer i nastavite da mutite dok ne dobijete čvrst šam.
  8. Na zapečenu koru složite ravnomerno voće pa sve zalijte šamom i vratite u pećnicu.
    Pecite na 150 stepeni 20-tak minuta.
    Kora od belanaca bi trebalo da bude rumena. Ako vam je pećnica prejaka, pokrijte pek-papirom ili aluminijumskom folijom da ne pregori.

  9. Pečen kolač ostavite u kalupu da se dobro ohladi, a potom izvadite na tanjir. Secite oštrim nožem da pečeni šam ne popuca.

Još slika

Related Posts:

  • Rolovano bijelo meso Sastojci: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 700 gr pilećeg belog mesa bez kože i kostiju nekoliko svežih šampinjona ( stavite po želji ali nemojte preterati ) 200 gr sira trapista ili bilo kojeg… Read More
  • OTKRIVENA TAJNA SARAJEVSKIH ĆEVAPA: Zapišite i prenesite!   Poreklo reči “ćevap” ne vuče starogrčko poreklo kao što su mnogi do sada mislili, već persijsko i u prevodu znači prženo meso, a predstavljaju v… Read More
  • Grašak sa piletinom Jedno od čestih jela na našoj trpezi, baš u ovoj kombinaciji, više nego sa kuvanim belim mesom. Sastojci: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 500 gr graška 1 veća glavica crnog luka 100 ml ulja 2… Read More
  • Brzi kolač sa plazma keksom U nedostatku vremena za pripremu nečeg komplikovanijeg, dok  sam spremala ručak pripremila sam ovaj brzi kolač sa plazmom. Plazma keks nikad ne može da omane. Sastojci: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || … Read More
  • Novogodišnji medenjaci Zvončići, zvončići…zagrejavanje počinjeeeeee !!! Moja deca i ja u akciji zvanoj NOVOGODIŠNJI MEDENJACI – generalna proba. Ovo nije toliko ni komplikovano, ali zahteva puno vremena i strpljenja, ali deca uživaju. 4h smo se… Read More

0 komentari :

Objavi komentar