7. studenoga 2014.

Ušuškani voćni kolač


Ušuškani voćni kolač /


Sastojci

  • Biskvit

  •  80g maslaca ili margarina
  •  3 žumanca
  •  70g šećera
  •  1 kašičica praška za pecivo
  •  1 kesica vanilin šećera
  •  150g namenskog brašna
  • Voće

  •  400-500g bilo kog voća
  • "Šuškavac"

  •  3 belanca
  •  150g šećera

Priprema

Vrijeme pripreme:
45 min
Težina:
Jednostavno
  1. Pećnicu zagrejte na 200 stepeni.
    Kalup za pečenje (26cm) obložite pek-papirom.
    Pripremite voće - ako koristite zamrznuto, odledite ga i ocedite sok. Jabuke narendajte, malo ocedite i začinite cimetom.
  2. Maslac sobne temperature sjedinite sa šećerom i vanilin šećerom.
  3. U glatku masu dodajte, jedno po jedno, žumanca. Neprestano mutite spiralama za testo.


  4. Na kraju, neprestano muteći, dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo.
    Trebalo bi  da dobijete meko glatko testo.
  5. Rukom oblikujte loptu, prebacite u kalup pa formirajte koru podignutih rubova.

  6. Zapecite koru 5-6 minuta na 200 stepeni, a potom izvadite kalup i smanjite temperaturu na 150 stepeni.

  7. Dok se kora peče, umutite belanca u čvrst sneg, dodajte šećer i nastavite da mutite dok ne dobijete čvrst šam.
  8. Na zapečenu koru složite ravnomerno voće pa sve zalijte šamom i vratite u pećnicu.
    Pecite na 150 stepeni 20-tak minuta.
    Kora od belanaca bi trebalo da bude rumena. Ako vam je pećnica prejaka, pokrijte pek-papirom ili aluminijumskom folijom da ne pregori.

  9. Pečen kolač ostavite u kalupu da se dobro ohladi, a potom izvadite na tanjir. Secite oštrim nožem da pečeni šam ne popuca.

Još slika

0 komentari :

Objavi komentar