7. studenoga 2014.

Tuti - fruti muffini


Tuti-fruti muffini /


Sastojci

  •  25 dag brašna
  •  10 dag grožđica
  •  10 dag čokolade za kuhanje
  •  150 grama kiselog vrhnja
  •  1 dl mlijeka
  •  75ml ulja
  •  3 žličice praška za pecivo
  •   1 vanilija
  •  10-etak badema
  •   maslac za mazanje kalupa

  •  4 dag šećera
  •  2 komada jaja

Priprema

Vrijeme pripreme:
25 min
Težina:
Jednostavno
  1. Pripremite sve suhe sastojke. U brašno dodajte mlijeko, ulje, kiselo vrhnje i promiješajte, najbolje kuhačom, a ne mikserom. Zatim postepeno dodajite ostalo, jaja, prašak za pecivo, vanilin šećer i šećer, a na samom kraju grožđice i nasjeckanu čokoladu.
  2. Zatim punite prethodno namazan kalup za muffine. U svaki stavljajte otprilike po 2 žlice dobivene smjese. Na vrh stavite nasjeckanu čokoladu i bademe.
  3. Pecite na temperaturi od 180 stupnjeva oko 25 minuta. 

Posluživanje

Poslužite po želji uz popodnevni čaj ili kavu...dobar tek!

0 komentari :

Objavi komentar