24. studenoga 2014.

Senzacija! Kako oguliti tri kilograma jabuka u samo jednoj minuti!



Htjeli smo tekst započeti s rečenicom: ako ćete praviti kompot od jabuka ili peći rakiju - ovaj će vam savjet jako dobro doći... Ali onda smo shvatili da za kompot i rakiju jabuke ne treba guliti. Uglavnom, ako radite štrudlu ili pitu od jabuka za godišnje obiteljsko okupljanje - ovo je savršena ideja!
Kako oguliti kilogram jabuka u minuti! (Foto: Thinkstock.com)


Dakle, ako iz bilo kojeg razloga trebate hrpu oguljenih jabuka u jako kratkom vremenu, obavezno pogledajte ovaj video. Od vas se ne zahtjeva nikakva posebna vještina - osim rukovanja bušilicom!
Dakle, bušilica, utičnica, nožić za guljenje jabuka (krumpira) i spremni ste za akciju. Jabuka će biti oguljena u jednom potezu, a što ćete učiniti sa tridesetak cm dugom korom? Budite kreativni i smislite sami, najbolje da date djeci da stvaraju kolaže! Uživajte i - oprezno!



Related Posts:

  • Havana Biskvit: 115 grama maslaca 115 grama cokolade za kuhanje 15o grama secera 1 vanilija secer 2 jaja 7o grama brasna prstohvat soli 1 kasika cimeta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na pari otopite… Read More
  • Super kolač Sastojci i priprema: Super kolač, vidjećete da je i recept jednostavan a na kraju ćete biti zadovoljni. Kora: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 6 bjelanjaka 3oo grama šećera 1oo grama sjeckanih… Read More
  • Plazma kolac Sastojci: 500 gr plazma keksa (mleveni) 500 ml mleka 450 gr secera 250 gr margarina 100 gr mlecne cokolade 80 gr crne cokolade kesica krem slaga od cokolade (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pri… Read More
  • Snjeguljice Sastojci i priprema: (peći na 180° 15-20 min.) Tijesto: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 400 gr brašna 100 gr gustina 100 gr šećera pola peciva 1 bjelanjak 200 gr maslaca 1 vanilin šećer 2 kašik… Read More
  • Parmezan sendviči Kada kupujete paradajz pelat, obratite pažnju na izgled limenke. Limenka mora biti neoštećena, bez tragova korozije i sa spoljašnje, a posebno sa unutrašnje strane. Paradajz ima visok sadržaj kiseline i može u kontaktu s… Read More

0 komentari :

Objavi komentar