
Kora:
- 3 jaja
- 150 gr šećera
- 8 kašika ulja
- 8 kašika tople vode
- 150 gr brašna
- 1 kašika kakaa
- 1/2 praška za pecivo
Fil:
- 1 litar mleka
- 200 gr šećera
- 3 pudinga od vanile
- 1 kašika gustina
- 1 vanilin šećer
- 200 gr šlaga
- 2 dcl mleka
Fil od malina:
- 600 gr malina
- 200 gr šećera
- 2 kesice želatina
- 1 dcl vode
- 2 kašike gustina
Potrebno je još:
- 2 dcl čokoladna mleka
- 2 dcl mleka
- 250 gr četvrtastog keksa sa jedne strane preliven čokoladom (ja koristim Zlatni pek preliven čokoladom)
Za glazuru:
- 200 gr čokolade
- 6 kašika ulja
Priprema:
- Sastojke za koru umutiti i peći u plehu 20×30 na 180°C. Pečenu koru preliti sa 2 dcl čokoladnog mleka.
- Fil od malina: u posudu staviti maline (koristim zamrznute), dodati šećer i prokuvati da se šećer istopi. Dodati umućen gustin sa mlekom. Sve skupa prokuvati i dodati želatin koji je odstajao u vodi da nabubri, mešati dok se želatin ne istopi. Mlakim preliti hladnu koru (filujemo kolač u plehu u kom smo pekli koru).
- Fil: umutiti 3 kesice pudinga sa 1 kašika gustina, 2 dcl mleka i
dodati u 8 dcl mleka i 200 gr šećera. Kuvati dok se ne zgusne i ostaviti
da se ohladi. Umutiti 200 gr šlaga sa 2 dcl mleka i dodati u skuvani puding. 1/2 fila staviti na maline pa red keksa (čokoladni deo okrenut na gore) potapan u mleko na stranu bez čokolade, pa drugi deo fila.
- Preko kolača stavimo glazuru: istopiti 200 gr čokolade sa 6 kašika ulja.
Related Posts:
Nebeske kocke
Kora:
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
3 jaja
150 gr šećera
8 kašika ulja
8 kašika tople vode
150 gr brašna
1 kašika kakaa
1/2 praška za pecivo
Fil:
1 litar mleka
200 gr šećera
3 pudinga od v… Read More
0 komentari :
Objavi komentar