10. studenoga 2014.

Čoko-vanil keks


Sastojci

  •   Oko 350g brasna
  •   1 jaje
  •   180g margarina
  •   150g secera u prahu
  •   1 kasika mleka

  •   kasikica praska za pecivo
  •   50g cokolade
  •   2 vanil secera

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. Zamesiti brasno,margarin,jaje,kasika mleka i kasikica praska za pecivo i podeliti na dva dela. U jedan deo dodati dva vanil secera a u drugi izrendati cokoladu i dobro zamesiti. Oba testa zamotati u providnoj foliji i staviti u frizider oko sat vremena da se stegne. Kada se testo steglo razviti na 5mm debljine i vaditi modlicama crne i bele keksice (modlice jedna veca i jedna manja). Zatim  vaditi sredinu srca i zameniti boje. I tako sve dok se ne utrosi testo. Keksice redjati u pleh oblozen papirom za pecenje. Peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10 minuta.

Related Posts:

  • Krpe su vam smrdljive i flekave, čak i nakon pranja? Ovo trebate učiniti! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kuhinju je nemoguće zamisliti bez kuhinjskih krpa, a koje su, nerijetko, prljave i smrdljive. Ako ne brinete o higijeni kuhinjske krpe, postoji velika v… Read More
  • Torta nad tortama Torta je toliko kremasta da se kore jedva osjecaju, ispadne dosta velika, ali se brzo i pojede jer je ljepša od bilo koje čokolade. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci: Za ko… Read More
  • Punjeni vijenac (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ako pripremate posebnu zabavu onda obavezno morate napraviti venac od testa punjen raznim delicijama   koje većina voli. Tu je salama, paprika, si… Read More
  • Londonske štanglice (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci za testo: 6 žumanaca 110 gr. kristal šećera 110 gr. maslaca ili margarina 150 gr. oštrog brašna Za premaz: 150 gr. pikantne marmelade Nadev: 6… Read More
  • Brzi uštipci s jogurtom i jajetom Sastojci: brašno jaje jogurt so prašak za pecivo ulje Način pripreme: Sipati u posudu 14 kašika brašna, dodati pola kesice praška za pecivo, malo soli i sve lepo izmešati. Umutiti jadno jaje, sipati u brašno,… Read More

0 komentari :

Objavi komentar