10. studenoga 2014.

Čoko-vanil keks


Sastojci

  •   Oko 350g brasna
  •   1 jaje
  •   180g margarina
  •   150g secera u prahu
  •   1 kasika mleka

  •   kasikica praska za pecivo
  •   50g cokolade
  •   2 vanil secera

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. Zamesiti brasno,margarin,jaje,kasika mleka i kasikica praska za pecivo i podeliti na dva dela. U jedan deo dodati dva vanil secera a u drugi izrendati cokoladu i dobro zamesiti. Oba testa zamotati u providnoj foliji i staviti u frizider oko sat vremena da se stegne. Kada se testo steglo razviti na 5mm debljine i vaditi modlicama crne i bele keksice (modlice jedna veca i jedna manja). Zatim  vaditi sredinu srca i zameniti boje. I tako sve dok se ne utrosi testo. Keksice redjati u pleh oblozen papirom za pecenje. Peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10 minuta.

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar