24. kolovoza 2014.

Pečeno jaje u kriški hljeba [Fotorecept]

Evo još jedne super fore za doručak. Iako je sve prikazano u slikama, da malo pojasnimo. 
Obilježite nožem mjesto na kriški hljeba na kojem ćete ubaciti jaje, a prije jajete kašikom to mjesto 'utabate'. Posolite, pobiberite i pospete sa malo sira. Stavite u rernu i pečete oko 15 minta, na 150 stepeni.

Related Posts:

  • Brza pita sa sirom i šunkom Jednostavno i brzo se priprema, a količinu kiselih krastavaca i kisele paprike možete odrediti po vašem ukusu. Sastojci 4 jajeta čaša jogurta 1/2 čaše ulja 2 čaše brašna kesica praška za pecivo kaši… Read More
  • Fine pileće ćuftice Sastojci: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 600 g pilećeg bijelog mesa 2 dl pavlake 1 glavica crnog luka 2 češnja bijelog luka 3 kašike brašna 2 jajeta, ulje 600 g krompira 2 kašike sjeckanog perš… Read More
  • Riba i krompirići Fish and Chips je tradicionalni engleski recept. Uživajte i vi u njegovim čarima bez da se morate pomjeriti iz svoje kuhinje. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci 4 velika krompira ogul… Read More
  • Rolat od tikvica i mortadele Sastojci 2 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); tikvice 150 g mortadele 200 g krem sira 20 g pečenih semenki bundeve mirođija 1 kašika ulja 2 kašike ulja od bundeve … Read More
  • Napuljska pica    500g brašna 30g svježeg kvasca 500g zrelog paradajza 50g fileta inćuna u ulju 300g kačakavalja ulje so i biber Priprema (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Napravite tijesto za picu –… Read More

0 komentari :

Objavi komentar