11. srpnja 2014.

Liječenje akni bijelim lukom


Kada se pojave akne ili iskoče bubuljice obično smo isfrustrirani i gledamo kako da ih odmah saniramo. Saznajte kako se to sprovodi liječenje akni bijelim lukom.
Na različite proizvode mnogi od nas različito reaguju i zato se bubuljica i akni ne možemo svi riješiti na isti način. Ali, jedna namirnica je u najvećem broju slučajeva vrlo efeketna. Naravno, riječ je o veoma zdravom i ekstra korisnom antibakterijskom bijelom luku.
O njemu i njegovim blagotvorim svojstvima smo pisali već (Čudotvorni beli luk kao lek i sjajni recepti), a poznat je kao najbolji borac protiv raznih vrsta infekcija, pa zato djelotvoran i protiv akni i bubuljica.

Tretman bijelim lukom

beli luk
Da biste ih pobedili za vrlo kratko vreme, sve što vam treba je par čenova bijelog luka. Ogulite jedan čen i razrežite ga uzdužno. Trljajte razrezanim dijelom aknu ili bubuljicu minut dva i ostavite onda tako na licu bar sat vremena, pa onda lice operite mlakom vodom.

Možete, takođe, izrezati jedan tanki listić bijelog luka i staviti ga direktno na bubuljicu, pa pričvrstiti hanzaplastom. Reakcija bi trebalo da bude vidljiva vrlo brzo, ali najbolje je da proces ponavljate nekoliko dana. Ukoliko vas lice bude peckalo (jer beli luk može biti jak) uklonite ga sa lica ranije.

Sa jabukovim sirćetom

bubuljica
Prilikom liječenja akni bijelim lukom možete u pomoć pozvati i jabukovo sirće. Potrebno je da napravite sredstvo za pranje lica. Treba vam: 7 čenova bijelog luka, 250 ml vode i 1,5 kašika jabukovog sirćeta.

Stavite vodu na šporet, kada prokuha stavite sirće sa oguljenim bijelim lukom u vodu, sklonite sa vatre i ostavite poklopljeno sat vremena. Poslije procijedite i sa tom smjesom umivajte lice ili je nanesite kuglicom vate i ostavite kratko da djeluje (dok se ne osuši na licu).
Preporučljivo i da jedete par čenova bijelog luka (4 do 5) svaki dan određen period da biste pročistili kožu.

0 komentari :

Objavi komentar