14. srpnja 2014.

Juneći rozbrat na roštilju

Način pripreme

Juneći rozbrat pripremiti pa staviti u maslinovo rafinirano i suncokretovo ulje.
Dodati i utrljati u meso, malo soli, senf, sitno sjeckani bijeli luk, sitno sjeckani ruzmarin (može i suhi).

Ostaviti da odstoji približno pet sati na hladnom.

Pripremiti vatrostalnu zdjelu sa poklopcem. U zdjelu isjeći glavicu crvenog luka na krupno.

Na vreo roštilj (može i električni) stavljati meso i peći dok ne porumeni, a onda smanjiti temperaturu i ostaviti još na kratko.

Pečen rozbrat stavljati u zdjelu preko luka i ostaviti da odstoji pet minuta.
Posuti biberom po želji. Jesti dok je toplo.


Juneći rozbrat na roštilju

Sastojci

juneći rozbrat na roštilju
1500g
junećeg rozbrata sa kosti
50ml
rafiniranog maslinovog ulja
100ml
suncokretovog ulja
malo
soli
jedna
kašika senfa
jedna
kašikica ruzmarina (može i suhi)
tri
čehna bijelog luka
jedna
glavica crvenog luka
-
biber po želji

0 komentari :

Objavi komentar