14. srpnja 2014.

Ferrero Rocher


Priprema:
Rernu zagrijte na 180 C. Lješnjake rasporedite u lim, pa stavite u rernu na 8-10 minuta. Izvadite ih, prohladite, skinite im opnu, a zatim ih sitno nasjeckajte ili koristite već gotove blanširane lješnjake koje možete i u multipraktiku sitno nasjeckati.
Napolitanke grubo izlomite, dodajte isjeckane lješnjake i Nutella namaz pa sve dobro izmješajte. kašičicom uzimajte smjesu i rukama oblikujte male kuglice ( ako vam je smjesa premekana stavite ju na 15-30minuta u frižider prije oblikovanja). Složite kuglice na tacnu pa ih stavite u frižider na 45 minuta, da se dobro stisnu i rashlade.
Čokoladu  i ulje otopite, pa svaku rashlađenu kuglicu uvaljajte u otopljenoj čokoladi. Ostavite da se glazura na njima stisne, pa ih rasporedite u dekorativne korpice.

Potrebno je:
100 g lješnjak (nougat) napolitanki, 150 g lješnjaka, 200 g Nutelle, 150 g čokolade za kuhanje ili mliječne čokolade, 4,5 kašike ulja.

0 komentari :

Objavi komentar