22. srpnja 2014.

Buranija

Sastojci:Količina:
- mast1 kasika
- crni luk2 glavice
- bijeli luk2 cena
- sopo ukusu
- biberpo ukusu
- mirodjijapo ukusu
- boranija1/2 kg
- brasno1 kasika
- aleva paprika1 kasikica
- kisela pavlaka1 kom

Uputstvo za pripremu:

  • U serpu stavljamo malo masti, oko pola varjace, dodajemo isjeckani crni luk i dinstamo nekoliko minuta. Dodajemo boraniju i sve ostale sastojke, s tim sto dolijemo 2 dcl vode. 

  • Dinstamo boraniju dok ne omeksa uz dolivanje vode ako je potrebno. Kada je gotovo, zaprzimo, sa 1 kasikom masti, 1 kasikom brasna i 1 malom kasikicom aleve paprika. Sve to sipati na boraniju i jos malo ostavimo da se kuha. 

  • Skidamo sa sporeta i sluzimo vruce. 

  • Mozemo sluziti i uz kiselu pavlaku.


     

0 komentari :

Objavi komentar