11. srpnja 2015.

Ruska Baklava

Ruska baklava Ruska Baklava
















Sastojci:
  • 2 jaja
  • 250 gr. secera
  • 250 ml. mlijeka
  • 250 ml. ulja
  • 250 gr. griza
  • 250 gr. mljevenih oraha
  • 250 gr. brasna
  • 1 prasak za pecivo
Agda:
  • 700 gr. secera
  • 800 ml. vode
Priprema:
Izmutite jaja i secer.
Dodajte ulje i mlijeko pa ponovo mutite.
Zatim dodajte griz i orahe pa izmjesajte.
Dodajte brasno i prasak za pecivo pa ponovo mjesajte.
Istresite u nauljenu tepsiju i pecite na 350F-180C dok nedobije finu boju.
Dok se tijesto pece skuhajte agdu .
Gotovu baklavu isjecite i zalite toplom agdom.
Kada baklava upije agdu isjecite je na kocke i posluzite.
Prijatno!

0 komentari :

Objavi komentar