Za koru II:
Za fil I:
Fil II:
Priprema Kore I i III:
Umutiti 6 belanaca sa 6 kasika secera u cvrst sam, potom umesati 5 kasika mlevenih oraha, po 2 kasike griza, brasna i cipiripi napitka u prahu. Sve lepo sjediniti. Smesu uliti u pleh oblozen pek papirom pa peci u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 25 minuta. Na isti nacin ispeci jos jendu koru.
Kora II:
Umesati belanca sa secerom u cvrst sam, umesati puding prah i cipiripi u prahu.Sve lepo sjediniti i peci na 180 stepeni oko 15 minuta.
Fil I i II:
Ulupati zumanca sa jajetom i secerom umesati kasiku brasna, i skuvati na pari.Mesati dok se ne zgusne a pri kraju kuvanja umesati cipiripi napitak u prahu.Sjediniti i ostaviti da se ohladi. Ohladjen krem sastaviti sa umucenim margarinom. (Fil I)
Cvrsto umutiti slatku pavlaku pa umesati rendanu cipiripi cokoladu. (Fil II)
Tortu filovati ovim redosledom:
kora I, fil I, fil II, kora II, fil I, fil II, kora III, fil I, fil II. tortu ukrasiti slagom i izredndanom cipiripi cokoladom.
Kora II:
Umesati belanca sa secerom u cvrst sam, umesati puding prah i cipiripi u prahu.Sve lepo sjediniti i peci na 180 stepeni oko 15 minuta.
Fil I i II:
Ulupati zumanca sa jajetom i secerom umesati kasiku brasna, i skuvati na pari.Mesati dok se ne zgusne a pri kraju kuvanja umesati cipiripi napitak u prahu.Sjediniti i ostaviti da se ohladi. Ohladjen krem sastaviti sa umucenim margarinom. (Fil I)
Cvrsto umutiti slatku pavlaku pa umesati rendanu cipiripi cokoladu. (Fil II)
Tortu filovati ovim redosledom:
kora I, fil I, fil II, kora II, fil I, fil II, kora III, fil I, fil II. tortu ukrasiti slagom i izredndanom cipiripi cokoladom.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar