11. srpnja 2015.

Cipiripi torta

Cipiripi torta Cipiripi torta

















Sastojci za kore I i III:
  • 12 belanaca
  • 12 kasika secera
  • 10 kasika mlevenih pecenih oraha
  • 4 kasike griza
  • 4 kasike brasna
  • 4 kasike cipiripi napitka u prahu
Za koru II:
  • 6 belanaca
  • 6 kasika secera
  • 1 puding sa ukusom slatke pavlake
  • 3 kasike cipiripi napitka u prahu
Za fil I:
  • 18 zumanaca
  • 1 jaje
  • 15 kasika secera
  • 1 kasika brasna
  • 300 gr cipiripi napitka u prahu
  • 250 gr margarina
Fil II:
  • 5 dl slatke pavlake
  • 2 cipiripi cokolade
Priprema Kore I i III:
Umutiti 6 belanaca sa 6 kasika secera u cvrst sam, potom umesati 5 kasika mlevenih oraha, po 2 kasike griza, brasna i cipiripi napitka u prahu. Sve lepo sjediniti. Smesu uliti u pleh oblozen pek papirom pa peci u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 25 minuta. Na isti nacin ispeci jos jendu koru.
Kora II:
Umesati belanca sa secerom u cvrst sam, umesati puding prah i cipiripi u prahu.Sve lepo sjediniti i peci na 180 stepeni oko 15 minuta.
Fil I i II:
Ulupati zumanca sa jajetom i secerom umesati kasiku brasna, i skuvati na pari.Mesati dok se ne zgusne a pri kraju kuvanja umesati cipiripi napitak u prahu.Sjediniti i ostaviti da se ohladi. Ohladjen krem sastaviti sa umucenim margarinom. (Fil I)
Cvrsto umutiti slatku pavlaku pa umesati rendanu cipiripi cokoladu. (Fil II)
Tortu filovati ovim redosledom:
kora I, fil I, fil II, kora II, fil I, fil II, kora III, fil I, fil II. tortu ukrasiti slagom i izredndanom cipiripi cokoladom.
Prijatno!

0 komentari :

Objavi komentar