13. srpnja 2015.

Kokos kolac

Kokos kolač Kokos kolac





















Kora:
  • 10 bjelanjaka
  • 10 kasika secera
  • 100 gr. kokosovog brasna
  • 2 kasike brasna
Fil:
  • 10 zumanjaka
  • 200 gr. cokolade
  • 220 gr. putera
  • 10 kasika secera
Ukrasavanje:
  • 2 slaga ili 400 ml. vrhnja za slag
  • malo kokosovoh brasna za posipanje
Priprema:
Izmutite bjelanjke u cvrst snijeg.
Dodajite postepeno secer i neprestano mutite.
Dodajte kokosovo brasno i brasno pa izmutite.
Smjesu istresite u nauljenu tepsiju pa pecite oko 25 minuta na 350F-180C.
Gotovu koru maknite iz peci i potpuno ohladite.
Na pari izmutite secer i zumanjke.
Dodajte cokoladu i mutite dok se neotopi.
Na kraju dodajte puter i mutite dok se i on ne otopi.
Sve to premazite preko ohladjene kore.
Ostavite u frizider da se prohladi i krema stegne dok vi izmutite slag.
Izmucen slag premazite preko kreme, pospite kokosovim brasnom i vratite u frizider da odstoji bar sat vremena prije serviranja.
Prijatno!

0 komentari :

Objavi komentar