Sastojci:
Fil:
Priprema:
Razdvojite bjelanjke od zumanjaka.
Bjelanjke izmutite u cvrst snijeg.
Dodajte im malo soli i 4 kasike secera pa mutite dok ne dobijete finu kremu.
Pomjesajte zumanjke, 10 kasika secera, 2 kasike vode i vanillin secer pa mutite dok ne dobijete kremu.
Spojite izmucene bjelanjke i zumanjke pa izmutite (najnizom brzinom na mikseru).
Dodajte brasno i prasak za pecivo pa ponovo izmutite da se sve to sjedini.
Cetvrtastu tepsiju oblozite pek papirom.
Pec ukljucite na 350F-180C da se zagrije.
Tijesto istresite u tepsiju i pecite oko 20 minuta.
Gotovu koru zajedno sa papirom zamotajte u vlaznu krpu i pustite da se ohladi.
Lagano
odmotajte iz krpe, odstranite papir pa mazite koru dzemom.
Izmutite slag sa 3 kasike secera i uz ivicu stavite malo vise slaga, ostalo premazite preko kore.
Na slag uz ivicu stavite banane pa zamotajte polahko.
Prenesite na oval, pospite secerom u prahu i ostavite u frizider bar 2-3 sata.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar