13. srpnja 2015.

Banana rolat

Banana rolat Banana rolatSastojci:
  • 4 jaja
  • 14 kasika secera
  • prstohvat soli
  • 1 vanillin secer
  • 2 kasike vode
  • 10 kasika brasna
  • pola praska za pecivo
Fil:
  • pekmez (okus po vasoj zelji)
  • 300 ml. tecnog slaga
  • 2 banane
  • Šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Razdvojite bjelanjke od zumanjaka.
Bjelanjke izmutite u cvrst snijeg.
Dodajte im malo soli i 4 kasike secera pa mutite dok ne dobijete finu kremu.
Pomjesajte zumanjke, 10 kasika secera, 2 kasike vode i vanillin secer pa mutite dok ne dobijete kremu.
Spojite izmucene bjelanjke i zumanjke pa izmutite (najnizom brzinom na mikseru).
Dodajte brasno i prasak za pecivo pa ponovo izmutite da se sve to sjedini.
Cetvrtastu tepsiju oblozite pek papirom.
Pec ukljucite na 350F-180C da se zagrije.
Tijesto istresite u tepsiju i pecite oko 20 minuta.
Gotovu koru zajedno sa papirom zamotajte u vlaznu krpu i pustite da se ohladi.
Lagano odmotajte iz krpe, odstranite papir pa mazite koru dzemom.
Izmutite slag sa 3 kasike secera i uz ivicu stavite malo vise slaga, ostalo premazite preko kore.
Na slag uz ivicu stavite banane pa zamotajte polahko.
Prenesite na oval, pospite secerom u prahu i ostavite u frizider bar 2-3 sata.
Prijatno!

0 komentari :

Objavi komentar