23. travnja 2015.

Ledeni čokoladni kolač

250g keksa
150g mlečne čokolade
150g tamne čokolade
100g neslanog putera
150g meda
100g suvih kajsija, iseckanih
75g suvog grožđa
60g seckanih oraha ili pistaća

Priprema

1. Obložite pleh papirom za pečenje.
2. Izmrvite keks koristeći oklagiju (keks prethodno ubacite u plastičnu kesu da ne bi leteo svuda).
3. Otopite čokoladu, puter i med na pari. Povremeno promešajte.
4. Uklonite posudu sa vatre i umešajte mrvljeni keks, kajsije, suvo grožđe i pistaće (po želji).
5. Smesu preručite u pleh i poravnajte odozgo.
6. Ostavite da se ohladi, a zatim stavite čokoladu odozgo i ubacite u frižider na 1-2 sata.
7.Pre serviranja isecite kolač na 12 kvadrata i uživajte!

0 komentari :

Objavi komentar