Iskusne ćevabdžije kažu da pravljenje ćevapa nije komplikovano, ali da je najbitnija priprema, kvalitetno meso i da smesa odstoji neko vreme. Pratite ovo uputstvo i sigurno nećete pogrešiti.
Potrebno je:
1,5 kilogram mlevene junetine
1/2 kilograma jagnjetine
4-5 čena belog luka
Za jedan ćevap je potrebno uzeti 2 odsto od ukupne količine mesa
2 kašičice sode bikarbone
Meso isečeno na kokcike dobro posolite, izmešajte i prelijte sa 100 ml vode i belog luka koga ste ranije prokuvali, i ostavite da odstoji preko noći u frižideru.
Sutradan je potrebno da se smesa samelje u mašini za meso dva puta i da se ostavi nekoliko sati na sobnoj temperaturi, a zatim ponovo sklonite u frižider.
Pre nego što krenete da oblikujete ćevape, u smesu dodajte dve kašičice sode bikarbone, krenite da pržite i uživajte u ukusnom i sočnom obroku.
0 komentari :
Objavi komentar