Za domaće gumene bombone vam ne treba mnogo šećera niti aditiva. Ako
ih vaši klinci obožavaju ponudite im zdraviju verziju. Sigurni smo da će
im se dopasti.
Da biste ih napravili potrebni su vam: želatin, med, voće i ukrasne silikonske posudice za led.
Možete koristiti želatin životinjskog porekla ili biljni (agar agar, koji se dobija od alge neutralnog ukusa), koji možete pronaći u prodavnicama zdrave hrane. Mi vam donosimo dva recepta za gumene bombone sa jagodama i kokosom, ali za osnovni vam treba samo želatin, limunov sok i med.
Jagode
Pripremite: 4 jagode, 1 kašiku svežeg soka limuna, trećinu šolje vode, 3 kašike želatina, 3 kašike meda
Jagode, limunov sok i vodu izmiksajte. U manjoj šerpici na niskoj temperaturi pomešajte ovu smesu sa želatinom i medom. Kada se smesa izjednači i otopi sklonite šerpicu sa šporeta, kašikom punite kalupe, pa ih stavite u zamrzivač na 5 minuta. Nakon toga su spremne i lako ćete ih izvaditi iz modli. Spremne su za upotrebu.
Kokos
Pripremite: 3 kašike želatina, 3 kašike meda, trećinu šolje kokosovog mleka, 2 kašike vode, 1 kašičicu ekstrakta vanile i 1 kašiku kokosovog brašna
U manjoj šerpici na nižoj temperaturi pomešajte sve sastojke, osim kokosovog brašna. Sačekajte da se otopi, dodajte kokosovo brašno, izmešajte, pa kašikom punite kalupe smesom. Takođe, stavite u zamrzivač na 5 minuta i nakon toga su spremne za isprobavanje.
Da biste ih napravili potrebni su vam: želatin, med, voće i ukrasne silikonske posudice za led.
Možete koristiti želatin životinjskog porekla ili biljni (agar agar, koji se dobija od alge neutralnog ukusa), koji možete pronaći u prodavnicama zdrave hrane. Mi vam donosimo dva recepta za gumene bombone sa jagodama i kokosom, ali za osnovni vam treba samo želatin, limunov sok i med.
Jagode
Pripremite: 4 jagode, 1 kašiku svežeg soka limuna, trećinu šolje vode, 3 kašike želatina, 3 kašike meda
Jagode, limunov sok i vodu izmiksajte. U manjoj šerpici na niskoj temperaturi pomešajte ovu smesu sa želatinom i medom. Kada se smesa izjednači i otopi sklonite šerpicu sa šporeta, kašikom punite kalupe, pa ih stavite u zamrzivač na 5 minuta. Nakon toga su spremne i lako ćete ih izvaditi iz modli. Spremne su za upotrebu.
Kokos
Pripremite: 3 kašike želatina, 3 kašike meda, trećinu šolje kokosovog mleka, 2 kašike vode, 1 kašičicu ekstrakta vanile i 1 kašiku kokosovog brašna
U manjoj šerpici na nižoj temperaturi pomešajte sve sastojke, osim kokosovog brašna. Sačekajte da se otopi, dodajte kokosovo brašno, izmešajte, pa kašikom punite kalupe smesom. Takođe, stavite u zamrzivač na 5 minuta i nakon toga su spremne za isprobavanje.
0 komentari :
Objavi komentar