15. prosinca 2014.

Grašak sa piletinom

grasak sa piletinom
Jedno od čestih jela na našoj trpezi, baš u ovoj kombinaciji, više nego sa kuvanim belim mesom.

Sastojci:


  • 500 gr graška
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 100 ml ulja
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašika suvog začina
  • 500 gr pilećeg belog mesa
  • 2 jaja
  • brašno i prezla
Priprema:
Očistiti i iseckati crni luk što sitnije ili ga samleti.
Prodinstati ga sa suvim začinom, malo vode i malo ulja, 2 – 3 kašike od onih 100 ml.
Kada se luk izdinstao dodati grašak i naliti vode da ogrezne, pa poklopiti i ostaviti da se kuva.
Kada je posle sat, sat ipo vremena grašak kuvan, zavisno od njegovok kvaliteta će i trajati kuvanje.
U toku kuvanja se dodaje vode da grašak uvek bude potopljen.
U drugu šerpu stavite ostatak ulja, pa dodajte brašno i malo ga propržite, da požuti, pa nalijte skuvan grašak sve zajedno sa čorbom u kojoj se kuvao i mešajte.
Malo će se sve zgusnuti. Kuvajte još malo pa sklonite sa vatre.
Belo meso isecite u šnicle, malo izlupajte pa posolite i ostavite da odstoje.
Ulupati jaja, ulje zagrejati, ali ne na najjače, nego nijansu slabije.
Uvaljati šnicle u brašno, jaje pa u prezlu i peći ravnomerno sa obe strane u zagrejanom ulju.


Grašak i pohovanu piletinu poslužiti zajedno tople.

0 komentari :

Objavi komentar