Danas je na redu kolač božanstvenog okusa za koji ne trebate izdvojiti puno vremena.
• 8 dl mlijeka
• 2 žumanjka
• 2 dl pšeničnog grisa
• 8-10 žlica šećera (ovisi kako slatko volite)
• 1 vanilin šećer
• 2 žlice kiselog vrhnja
• 15 dag margarina ili maslaca
• 2 žumanjka
• 2 dl pšeničnog grisa
• 8-10 žlica šećera (ovisi kako slatko volite)
• 1 vanilin šećer
• 2 žlice kiselog vrhnja
• 15 dag margarina ili maslaca
Za stracciatella kremu:
• 1/2 l vrhnja za šlag
• 2 rebra čokolade za kuhanje
• 3 žlice kiselog vrhnja
• 1 vrećica želatine fix
I još: Malo pakiranje keksa pettit beure
• 1/2 l vrhnja za šlag
• 2 rebra čokolade za kuhanje
• 3 žlice kiselog vrhnja
• 1 vrećica želatine fix
I još: Malo pakiranje keksa pettit beure
Priprema:
1. Miksati žumanjke sa šećerom, postepeno dodavati količinu od 3 dl mlijeka koje ste prethodno odvojili od ukupne količine od 8dl i gris.
2. Ostatak mlijeka pustiti da zavrije pa u njega ukuhati smjesu od žumanjaka i grisa. Miješajući kuhati 5-7 minuta dok se krema ne zgusne. U još mlačnu kremu dodati kiselo vrhnje a kada se ohladi dodati izrađen margarin.
3. Za stracciatella kremu miksati vrhnje za šlag, dodati 3 žlice šećera u prahu pa kada se zgusne dodati želatinu i kiselo vrhnje. Na kraju ručno umiješati naribanu čokoladu.
4. U lim srednje veličine složiti kekse kratko namočene u hladno mlijeko, preko keksa rasporediti žutu kremu a povrh nje i stracciatella kremu.
5. Dobro rashladiti i poslužiti uz čokoladni preljev.
0 komentari :
Objavi komentar