7. rujna 2014.

Janjeći but s krumpirima

Ako nemate inspiraciju za ručak, bacite oko na ovaj recept i uživajte u sočnoj, pečenoj janjetini.







Sastojci:
• Janjeći but
• 8 krumpira
• 6 režnjeva češnjaka
• Sol, papar
• Maslinovo ulje
• 2 grančice ružmarina
• Vezica mladog luka
Priprema:
1. Janjeći but posolite, poparite i premažite uljem. Prekrijte folijom i pustite da tako odstoji u hladnjaku preko noći.
2. Krumpire ogulite, narežite na polovice pa posolite i popaprite. U pleh stavite janjeći but, rasporedite krumpire, grančice ružmarina i češnjak. Posipajte sa maslinovim uljem i dodajte pola šalice vode.


3. Prekrijte meso i krumpire aluminijskom folijom i pecite jedan sat na 200°C.
4. Maknite foliju pa pecite još sat i pol na 180°C. Nakon 45 min, promiješajte krumpire i okrenite but na drugu stranu. Pečenu janjetinu s krumpirima poslužite uz svježi mladi luk.

0 komentari :

Objavi komentar