Ovisno od oblika i veličine pleha za pečenje u koji slažete sastojke, te o eventualnom ukrašavanju, po ovom receptu možete izraditi raskošnu tortu ili obični kolač. Okus je, naravno, u svakom sklučaju isti i nesumnjivo će vam se svidjeti!
Sastav:
Sastav:
Keksi Petit Beurre1. krema:- 1 l mlijeka,
- 100 g škrobnog brašna,
- 100 g šećera,
- 1 vanilin šećer,
- 125 g maslaca
- 500 ml slatkog vrhnja za šlag,
- 200 g čokolade,
- malo ruma
Priprema:
Na dno manjeg pleha za pečenja poslažite kekse, premažite ih s malo mlijeka pomiješanog s rumom.
Za prvu kremu stavite da se zagrije mlijeko, dodajte malo ruma, u drugoj posudi izmiješajte šećer i brašno s malo hladnog mlijeka da dobijete glatku smjesu, kad mlijeko zavrije ukuhajte tu smjesu i na laganoj vatri miješajte oko dvije minute, u vruće umiješajte maslac i prelijte preko keksa
Za drugu kremu na laganoj vatri ugrijte vrhnje u koje ste umiješali nasjeckanu čokoladu, kad se čokolada otopi prelijte preko prve kreme, stavite da se ohladi i gotovo!
0 komentari :
Objavi komentar