8. rujna 2014.

Monte torta




Ovisno od oblika i veličine pleha za pečenje u koji slažete sastojke, te o eventualnom ukrašavanju, po ovom receptu možete izraditi raskošnu tortu ili obični kolač. Okus je, naravno, u svakom sklučaju isti i nesumnjivo će vam se svidjeti!
monte-kolacSastav:


  • Keksi Petit Beurre
    1. krema:
  • 1 l mlijeka,
  • 100 g škrobnog brašna,
  • 100 g šećera,
  • 1 vanilin šećer,
  • 125 g maslaca

  • 2. krema:
  • 500 ml slatkog vrhnja za šlag,
  • 200 g čokolade,
  • malo ruma

Priprema:
Na dno manjeg pleha za pečenja poslažite kekse, premažite ih s malo mlijeka pomiješanog s rumom.



 Za prvu kremu stavite da se zagrije mlijeko, dodajte malo ruma, u drugoj posudi izmiješajte šećer i brašno s malo hladnog mlijeka da dobijete glatku smjesu, kad mlijeko zavrije ukuhajte tu smjesu i na laganoj vatri miješajte oko dvije minute, u vruće umiješajte maslac i prelijte preko keksa
Za drugu kremu na laganoj vatri ugrijte vrhnje u koje ste umiješali nasjeckanu čokoladu, kad se čokolada otopi prelijte preko prve kreme, stavite da se ohladi i gotovo!

0 komentari :

Objavi komentar