30. rujna 2014.

Kokos torta







Potrebno je: 
za koru: 6 jaja, 6 kašlka vode, 180 g šećera e 6 kašika brašna, prašak za pecivo 
za fil: 1 lit.mleka, 3 pudinga od vanile, 250 g šećera, 250 g margarina, 100 g kokosa



Priprema:
 
Kora:
Ulupati 6 belanca i malo soli u čvrst šam.Posebno ulupati žumanca sa šećerom, sipati vode i mutiti još malo, pa dodati brašno pome-šano sa praškom za pecivo. Na kraju polako umešati sneg od belanaca.Smesu uliti u pleh obložen papirom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumeni.Ohladjenu kori preseći napola.
Fil: U malo mleka razmutiti puding, a preostalo mleko ostaviti da provri sa šećerom i ukuvati razmućen puding.Mešati dok se ne zgusne te ostaviti da se ohladi, a zatim ohladjeno sastaviti sa umućenim margarinom.Na kraju u krem dodati kokos i nafilovati kore. Odgore tortu posuti kokosom.

0 komentari :

Objavi komentar