8. kolovoza 2014.

Švedske mesne okruglice


Švedske mesne okruglice

Sastojci za 6-8 osoba
ulje
2 luka, sitno narezana
500 g mljevenog goveđeg mesa
250 g mljevenog junećeg mesa
250 g mljevenog svinjskog mesa
100 g krušnih mrvica
2 jaja, malo zamućena
sol i papar
muškatni oraščić
250 ml mlijeka
50 ml vrhnja
1 žumanjak
2 žlice maslaca
3 žlice brašna







Priprema jela
1. U većoj tavi na malo ulja prepržite luk te ga stavite na stranu.
2. Pomiješajte meso, krušne mrvice, zamućena jaja, sol, papar i muškatni oraščić. Dodajte luk i pomiješajte. Oblikujte okruglice te ih ispecite u tavi.
3. Pomiješajte mlijeko, vrhnje, žumanjak i malo soli u manjoj zdjelici. 
4. U tavi otopite 2 žlice maslaca. Dodajte brašno i dobro promiješajte. Polako dodajte sadržaj male zdjelice. Držite na srednje jakoj vatri oko 3 minute ili dok se umak ne zgusne.
5. Umak prelijte preko okruglica te poslužite.

0 komentari :

Objavi komentar