Priprema
Lisnato tijesto razvući u kalup veličine 28x35 cm i ispeći.U međuvremenu, u zdjelu za miješanje uliti 3 dcl mlijeka, dodati škrobno brašno, oštro brašno, 30 dag šećera, vanilin šećer i žutanjke. Izmiješati. U većem loncu kuhati ostatak mlijeka i vodu. Kad uzavri, sipati
izmiješanu smjesu i kuhati na laganoj vatri 10-ak minuta uz stalno miješanje. U međuvremenu izmiješati bjelanjke sa 6 žlica šećera. Pola kuhane kreme odvojiti u drugu zdjelu, dodati natrganu čokoladu i miješati dok se ne otopi. U kreme dodati po polovicu snijega od bjelanjaka i izmiješati. Još vruće kreme ulijevati naizmjence na lisnato tijesto. Ohladiti, ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem i ukrasima po želji. DOBAR TEK!
Sastojci
2lmlijeka1lvode
20dkgškrobnog brašna
6 žicaoštrog brašna
30 dagšećera
4 komvanili šećera
20 dagNestle Dessert Noir čokolade
8 komjaja
6 žlicašećera
1 komlisnato tijesto
0,5lslatkog vrhnja za šlag
0 komentari :
Objavi komentar