1. kolovoza 2014.

Griote a la Korni

 


Sastojci

300gNestle Dessert Noir čokolade
3 žliceulja
30-tak kandiranih višanja
1dcl višnjevca
50 g bijele čokolade

 

Priprema

Kandirane višnje preliti višnjevcem i ostaviti tako nekoliko dana u dobro zatvorenoj posudi.
Istopimo na pari tamnu čokoladu sa 3 žlice ulja.
Premažemo kalupe za praline čokoladom (kistom premažemo rubove) te stavimo u zamrzivač da se stisne. U tako pripremjene kalupe stavimo po jednu višnju i odprilike do 1/2 praline višnjevca. Ostatak praline pažljivo popuniti tamnom istopljenom čokoladom te staviti u zamrzivač da se stisne. U međuvremenu istopimo bijelu čokoladu. Praline izvadimo iz kalupa dekoriramo bijelom cokoladom te prošaramo tamnom, stavimo ponovo u hladnjak da se čokolada stisne. Gotove praline serviramo u papirnatim košaricama.

0 komentari :

Objavi komentar