Fenomenalna kombinacija bijele i mliječne čokolade za pravi slasni užitak.
Sastojci
6 jaja
6 kašike šećera
6 kašike brašna
kesica praška za pecivo
4 kašike kakaa
6 kašike tople vode
6 kašike šećera
6 kašike brašna
kesica praška za pecivo
4 kašike kakaa
6 kašike tople vode
Fil:
1 l mlijeka
100 g gustina
4 kašike šećera
100 g bijele čokolade
250 g margarina
150 g šećera u prahu
100 g gustina
4 kašike šećera
100 g bijele čokolade
250 g margarina
150 g šećera u prahu
Toping:
200 g mliječne čokolade
5 kašike mlijeka
4 kašike šećera
150 g margarina
5 kašike mlijeka
4 kašike šećera
150 g margarina
Priprema
1. Jaja umutite sa šećerom. Brašno, prašak za pecivo i kakao pomiješajte, dodajte umućenim jajima. Sve lagano promiješajte, dodajte vodu i sjedinite masu. Razlijte u veći pleh postavljen pek papirom i pecite 20 minuta na 180 stepeni. Kad se pečena kora prohladi, isjecite je na pola. 2. Za fil od mlijeka odvojte 150 ml i pomiješajte s gustinom i šećerom. U preostalo mlijeko dodajte bijelu čokoladu i stavite da provri. U provrelo mlijeko dodajte gustin i kuhajte dok ne dobije potrebnu gustinu. Kad se ohladi, dodajte margarin umućen sa šećerom u prahu.
3. Za toping čokoladu, šećer, mlijeko i margarin kuhajte sve dok se sastojci ne sjedine. Krem ohladite, tako da bude kao omekšali margarin.
4. Kolač filujte na sledeći način: Koru premažite bijelim filom, zatim topingom, odozgo stavite drugu koru i ponovite postupak.
0 komentari :
Objavi komentar