25. srpnja 2014.

Buffalo wings

kusno predjelo ili hrana za Vaš domjenak.


1.8 kg piletine (krilca)
0,2 l suncokretovog ulja
0,04 kg soli
0,04 kg papra
0,04 kg crvene mljevene paprike
0,04 kg cayene papra ili tabasca
0,5 l suncokretovog ulja u kojem će se pržiti krilca
Marinirana pileća krilca
Pileća krilca prvo razrežemo na dva dijela,(a špičasti dio odrežemo skroz i iskoristimo za juhu) zatim ih začinimo solju, paprom, crvenom mljevenom paprikom, cayenskim paprom ili tabascom, podlijemo uljem i neko vrijeme mariniramo u hladnjaku. Kad se iz mariniraju koliko nam prilike dopuštaju ( a najabolje bi bilo preko noći) pržimo ih u dubokom ulju, povremeno ih okrečući. Kada su pečeni poslužujemo ih saraznim umacima od kojih je ketchup, mješavina ketchupa tabasca i sitno sjeckanog crvenog luka i svježe paprike, i začinjeno solju.
 
Prijedlog za posluživanje!

0 komentari :

Objavi komentar