4. prosinca 2014.

Savršene griz knedle(koje se ne raspadaju)

Toliko jednostavne i njeznog okusa a neodoljive, lagane za napraviti da ih i sama djecica mogu raditi… ovo su mi pomogle radiiti male rucice moje princeze….. …….poklonite si ovaj uzitak jednostavnosti

Sastojci



  •  200 gbijelog instant griza Podravka ili drugi
  •  400 mlmlijeka
  •  100 mlgazirane mineralne vode (moze i obicna voda)
  •  1puding od vanilie Dolcela
  •  1vanil secer Dolcela
  •  1 zlicameda
  •  malo smedjeg secera ili sladila po zelji
  •  100-150 gkokosa
  •  po zelji bademi
  •  i jos par zlicavode za razmutiti griz i puding

Priprema



  1. Prah za puding, griz i malo vode ili miljeka izmijesati u glatku smjesu (gustoca kao za palacinke).
  2. Mijeko, vodu i secer staviti kuhati, maknuti s vatre, smanjiti temperaturu i lagano ulijevati  smjesu od griza i praha za puding, kuhati par minuta uz stalno mijesanje.
  3.  Kuhanu smjesu maknuti s vatre i umijesati med, van. secer, kokos. Dobro izmijesati i ostaviti 30 minuta u frizideru da se ohladi i stisne.
    Ako vam se cini smjesa mekana, dodati jos kokosa.


  4. Oblikovati kuglice, po zelji u svaku staviti badem ili namazati na foliju pa rezati na kockice ili druge oblike. Uvaljati u kokos i uzivati…
    Omjer mlijeka i vode moze biti i pola-pola, biti ce jos laganije, a moze i samo s mlijekom.
    Umjesto kokosa moze mljeveni orasi, ljesnjaci, bademi, kikiriki….i naravno okus pudinga po zelji…

0 komentari :

Objavi komentar