3. prosinca 2014.

Sacher torta: Sočniji i čokoladniji recept niste probali



Najfinija Sacher torta
Najfinija Sacher torta (Foto: Sweethert Sweets) 
 


Sastojci (za kalup promjera 24 ili 26 cm):
- 4 jaja - odvojeno bjelanjci i žumanjci
- 160 g šećera
- 160 g maslaca
- 200 g čokolade - otopljena
- 110 g oštrog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- Mrvica soli
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- Džem od marelica - nekoliko žlica


Priprema:
1. Žumanjke miksajte sa šećerom da postanu svjetlo-žuti i pahuljasti.
2. Zatim dodajte maslac (sobne temperature) in opet izmiksajte.
3. Čokoladu otopite na pari i dodajte u smjesu s jajima i pomiješajte.

4. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i malo soli i dodajte u čokoladnu smjesu. Promiješajte.

5. Na kraju dodajte žličicu ekstrakta vanilije.

6. Bjelanjke izmiksajte u snijeg i lagano umiješajte u gornju smjesu.
7. Izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup i pecite na 180°C. Čačkalicom probajte je li torta pečena.

8. Gotovu tortu ostavite da se ohladi, ali neka ostane mlaka, tj. lagano topla.

9. Zatim je prerežite na pola i premažite džemom koji ste zagrijali i razrijedili sa žlicom vode (ili džem jednostavno usitnite štapnim mikserom, tako sam ja). Torta će upiti dio džema pa premažite još jednom.

10. Stavite je u frižider da se džem stisne.

11. Nakon toga stavite i gornji dio torte i premažite i cijelu tortu izvana džemom. Opet ju stavite u frižider da se džem stisne.

Prijatno!

0 komentari :

Objavi komentar