11. srpnja 2015.

Zapeceno mljeveno meso i pire krompir sa sirom

Sastojci:Zapečeno mljeveno meso sa pire krompirom Zapeceno mljeveno meso i pire krompir sa sirom
  • 600 gr. mljevenog mesa
  • 1 glavica luka
  • 2 mrkve
  • so, biber i malo vegete
  • malo ruzmarina
  • 4 kasike paste od paradajza
  • malo vode
  • malo maslinovog ulja
  • 5-6 kuhanih krompira
  • 2 zumanjka
  • rendan sir (mozzarela ili neki drugi )
  • malo sitno rendanog ili mljevenog parmezana
Priprema:
Na malo maslinovog ulja proprzite meso sa zacinima.
Luk i mrkvu izrendajte pa dodajte mesu.
Proprzite pa dodajte paradajz pastu.
Podlijte sa malo vode (oko 200 ml.) pa prodinstajte i istresite u dublju posudicu u kojoj cete pec.
Krompir skuhajte u slanoj vodi, ocjedite pa izgnjecite.
Krompiru dodajte rendan sir i zumanjke, pa izmjesajte.
Krompir rasporedite preko mesa.
Po vrhu pospite jos malo rendanog sira i parmezana pa pecite na 400F-200C oko 20 minuta.
Maknite iz peci, malo prohladite pa posluzite se.
Prijatno!
Zapeceni pire krompir sa mlevenim mesom Zapeceno mljeveno meso i pire krompir sa sirom

0 komentari :

Objavi komentar