15. srpnja 2015.

Garlic Parsley Naan


Indijski hleb Naan Garlic Parsley Naan
















Sastojci- tijesto:
  • 450 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašičice instant kvasca
  • 185 ml tople vode
  • 90 g jogurta (sobne temperature)
  • 2 kašičice ulja
Garlic Parsley Oil:
  • 3 kašike ulja
  • 2 kašičice chilli ulja
  • 2 čena češnjaka
  • šaka svježeg peršuna
Priprema:
Od navedenih sastojaka zamijesiti tijesto. Ostaviti na toplom, da se udvostruči (oko 60 minuta). U blenderu ili štapnim mikserom izmiksati ulje, protisnut češnjak i peršun. Tijesto podijeliti na 4-6 loptica. Svaku razvaljati na željenu debljinu, pa sa obje strane premazati uljem sa začinima. Spustiti na zagrijanu tavu i pržiti ili staviti na jako zagrijan pleh i kratko peći u pećnici na 240 C, do zlatne boje. Možete koristiti i pizza pekač. Poslužiti toplo!
Prijatno!

0 komentari :

Objavi komentar