22. lipnja 2015.

Maglajska đuzlema

Maglajska djuzlema Maglajska đuzlema






















Sastojci:
  • 1/2 kg kora za baklavu
  • 4 jaja
  • 1 prasak za pecivo
  • 5 čaša od jogurta šećera
  • 2 čaše ulja
  • 1 čaša jogurta
  • 3 čaše vode
  • 250 gr mljevenih oraha
  • 100 gr mljevenog lana
Priprema:
Umutiti jaja sa 2 čaše šećera, dodati ulje, jogurt, p.p, pa sve dobro promiješati.
Kore podijeliti u dva dijela, pa stavljati u podmazanu tepsiju od rerne.
Svaku koru premazati sa namazom.
Kad potrošimo pola kora, posuti orahe i lan.
Tako nastaviti do kraja, staviti u zagrijanu renu, na 180 c, 35 min.
Kad dobije zlatnu boju smanjiti na 140 C i još peći.
Vruću đuzlemu zaliti hladnom agdom, koju smo predhodno skuhali sa vodom i ostatkom
šećera.
Prijatno!

0 komentari :

Objavi komentar