Potrebno:
- 200 g borovnica
- 3 kašike šećera
- 170 ml vode
- 20 g pudinga od vanile
- 50 g bele čokolade
- ½ kg lisnatog testa (2 ploče)
- 1 jaje
- mleveni orasi
Glazura:
- 100 g šećera u prahu
- 1 kašika
vode - 1 kašika limunovog soka
- ljubičasta boja
Borovnice i šećer preliti vodom i kuvati 15 minuta. Puding rastvoriti sa 2 kašike vode zatim dodati u borovnice i na tihoj vatri uz neprestano mešanje kuvati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre i umešati čokoladu. Prohladiti fil.
Oba lisnata testa razvući i podeliti na 4 dela.
Sa jedne strane, na 1/3 testa, iseći trakice. Na suprotnu stranu od trakica staviti kašiku fila zatim malo mlevenih oraha.
Presaviti lisnato preko fila. Pritisnuti ivice zatim urolati i preko trakica.
Složiti na pleh i premazati umućenim jajetom ili ako je posna varijanta, uljem. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 18 minuta.Glazura: Viljuškom umutiti šećer, vodu i sok u gustu sjajnu glazuru. Dodajte boju. Ako je glazura mnogo gusta dodajte još malo vode, a u suprotnom, šećera. Sipajte glazuru u kesicu, isecite manji vrh i ukrasite pitice.
0 komentari :
Objavi komentar