-
Bjelanjke istuci u snijeg. Zutanjke
izmutiti s secerom, dodati brasno, kakao i prasak i mijesati dok se
dobije glatka smjesa. Dodati 3 zlice snijega od bjelanjka i lagano
mijesati da se dobije lijepa smjesa, zatim sve izliti u ostatak
bjelanjaka i jos lagano mijesati dok smjesa bude jednolicna.
-
Izliti na papir za pecenje koji
se stavina veliki pleh (onaj iz pecnice). Ravnomjerno razmazati i peci
na 180°C 10 minuta. Ostaviti da se ohladi i prerezati na pola,
Znaci biskvit se pece u velikom plehu da bude tanak i onda se prereze da se dobiju 2 komada. Ne rezati kao za tortu po sredini.
-
Vrhnje s slagfixom istuci u cvrsti slag, dodati van. secer i med. Kremom
premazati biskvit i poklopiti drugim, stavit u frizider na 2-3 sata.
Rezati u obliku (onih pravih) i razveseliti svoje najdraze. Biskvit je
tanak, krema je u tankom
sloju. Po zelji se moze peci u manjem plehu, onda biskvit rezati po
sredini biskvita (kao za tortu) i staviti vecu kolicinu slaga, da bude
deblje.
Ja sam htjela postici izgled pravih milch schnita.
-
U kremu i biskvit se moze staviti limun secer
umjesto vanil secer (ili za kremu pola vrecice limun secera, pola
vanil). Odusevljena sam ovim proizvodom, odlicno zamjenjuje koricu ili
aromu limuna.
coolinarka.com
Nema komentara:
Objavi komentar