28. studenoga 2014.

Sedmo nebo

Sastojci:
Za biskvit:
-4 jaja
-180 g šećera
-100 g oraha
-1 list oblatne

Za kremu:
-200 g maslaca
-1 žumanjak


-150 g šećera u prahu
-4 žlice jake kave

Za posipavanje:
-2 žlice mljevenih oraha
Priprema:
Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte, zatim dodajte mljevene orahe i na kraju umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka.
Tepsiju premažite maslacem, na dno stavite oblatnu, na nju izlijte pripremljenu smjesu i stavite ju peći na temperaturu od 150°C 10-15 minuta.
Pečeno tijesto ohladite i premažite kremom.
Priprema kreme: maslac i šećer pjenasto izmiješajte, zatim dodajte žumanjak i postepeno umiješajte hladnu kavu.

0 komentari :

Objavi komentar