Rijetki su oni koji ne vole sočne i moćne okuse prave domaće musake.
Rijetki su oni koji ne vole sočne i moćne okuse prave domaće musake.
Sastojci:
- 50 dag mljevenog mesa
- 3 patliđana
- 2 manja luka
- 3 režnja češnjaka
- 5 manjih pravilnih krumpira
- malo naribanog celera
- bijelo vino
- 3 dl kuhanog paradajza (ili koncentrata)
- vegeta, sol, papar
- origano, bosiljak, malo sjeckanog peršina
- 4 jaja
- 4 žlice kiselog vrhnja
- 10 dag tvrđeg ribanog sira ili kakvog drugog
- 3 patliđana
- 2 manja luka
- 3 režnja češnjaka
- 5 manjih pravilnih krumpira
- malo naribanog celera
- bijelo vino
- 3 dl kuhanog paradajza (ili koncentrata)
- vegeta, sol, papar
- origano, bosiljak, malo sjeckanog peršina
- 4 jaja
- 4 žlice kiselog vrhnja
- 10 dag tvrđeg ribanog sira ili kakvog drugog
Priprema: Patlidžane oguliti, tanko narezati po dužini, posoliti kako bi pustili gorčinu kroz svoj sok, i ostaviti ih da odstoje oko 30 minuta. U međuvremenu pripremite mesni umak. Na ulju pržiti luk, dodati meso, naribani celer, nasjeckani češnjak, podliti s malo bijelog vina, doliti rajčicu, začiniti pa uz povremeno miješanje i malo dodavanje vode, pirjati 30 minuta. Patliđane prebrisati ubrusom. Jedan dio patliđana spohati, a drugi dio prepržiti na tavi s malo ulja s obje strane. Skuhati krumpir u slanoj vodi, pustiti da se ohladi i narezati ga na ploške.
U malo namašćenu vatrostalnu posudu slagati prvo red krumpira, zatim pohanih patliđana, zatim red umaka, pa red krumpira, pa pohanih patliđana, pa opet preostalo meso i na vrh red pečenih patliđana. Od jaja i vrhnja umutimo, uz dodatak vegete (ili soli) i malo nasjeckanog peršina, umak koji ravnomjerno prelijemo preko složenca prije pečenja. Posipati musaku ribanim sirom i staviti peći u pećnicu na 200°C oko 20-ak minuta.
0 komentari :
Objavi komentar