6. rujna 2014.

Čokoladna pavlova s jagodama





Čokoladne beze kore:
- 6 bjelanjaka
- 250gr šećera
- 1 žličica bijelog octa
- 1 žličica gustina
- 4 žličice gorkog kakaa
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva.

2. Na dva lima stavite papir za pećenje i iscrtajte krugove promijera 20cm ( ili pecite jednu veliku koru ), kore će se u pećenju raširiti.
3. Lagano premažite papir maslacem, da lakše odvojite kore.
4. Miksajte bjelanjke dok ne postanu pjenasti, pa postepeno dodajte šećer.

5. Smjesa je gotova kada je gusta, sjajna i čvrstih vrhova i kada se šećer više ne osjeti ( probajte prstima, ako između prstiju još osjetite šećer, miksajte ).

6. Silikonskom spatulom ili kuhačom lagano umiješajte ocat, pa prosijte gustin i kakao i umiješajte kružnim pokretima dok se ne sjedini.
7. Ako imate ventilaciju u pećnici, pecite obje kore istovremeno, 1 - 1,15 sati.

8. Kore će lagano popucati, ali kada ju dodirnete mora imati čvrstu koru i mekanu unutrašnjost.

9. Ugasite pećnicu, napola ju otvorite i ostavite kore unutra dok se ne ohlade.
Punjenje:
200gr čokolade
1 žlica maslaca
1 litra slatkog vrhnja
1-2 žlice šećera u prahu
1 žličica extrakta vanilije
2 mjerice jagoda
Priprema:


1. Čokoladu sa maslacem otopite na pari.

2. Slatko vrhnje sa šećerom i vanilijom istucite u šlag.

3. Jagode narežite na tanke kriškice ( jednu mjericu ) a drugu na četvrtine.
4. Uzmite jednu koru, pa prelite polovicom rastopljene čokolade, premažite šlagom, posložite tanke kriškice jagoda, na par mjesta stavite malo šlaga da vam se bolje zaljepi druga kora.
5. Stavite drugu koru, i ponovite postupak.


Izvor: Four.ba


0 komentari :

Objavi komentar