29. lipnja 2015.

Kupus Kalja


Kupus kalja Kupus Kalja

















Sastojci:
  • 500 gr.teletine ili janjetine (moze sa kostima i bez)
  • 1 glavica kupusa
  • malo ulja
  • 1 glavica luka
  • 2-3 mrkve
  • 1 kasika ajvara
  • so,vegeta,biber i malo mljevene paprike
Priprema:
Glavicu kupusa presjec na 4 komada.
Zalit vodom, dobro posolit i stavit da se kuha.
Kad je voda prokuhala pustite da se kupus kuha oko 5-10 minuta.
Dok se kupus kuha isjecite meso na vece komade pa proprzite u tavi uz dodatak malo zacina.
Meso izvadite iz tave a na istoj masnoci proprzite luk i mrkvu.
Dodajte zacine i ajvar pa vrijuckajte oko 5 minuta.
Kupus izvadite iz slane vode i stavite u dublju tepsiju a vodu bacite.
Preko kupusa rasporedite przeno povrce.
Preko povrca meso pa zalite sa vodom (ako mislite da treba jos zacina pospite malo, pazite da ne pretjerate).
Do pola namirnice da budu namocene u vodi.
Tepsiju poklopite i stavite u pec da se pece na 425-F-250C.
Dinstat u peci dok kupus i meso ne budu gotovi.
Prijatno!

0 komentari :

Objavi komentar