- SMEĐA KORA:
- 5 bjelanjaka
- 5 žlica šećera
- 1 vrećica pudinga od čokolade
- ŽUTA KORA:
- 5 bjelanjaka
- 5 žlica šećera
- 1 vrećica pudinga od vanilije
- BIJELA KORA:
- 5 bjelanjaka
- 5 žlica šećera
- 3 žlice gustina
- FIL:
- 15 žumanjaka
- 10 žlica šećera
- 10 žlica vrhom punih brašna
- 1 l mlijeka
- 1,5 margarin
- 400 gr Nesquika
-
- 300 gr šlaga u prahu
- 3 dcl mlijeka
-
SMEĐA ČOKOLADNA KORA
1. Bjelanjke umutite u čvrsti snijeg.2. Dodavajte postepeno šećer.
3. Lagano dodajte puding od čokolade,
sve sjedinite.
4. Izlijte u tepsiju (moja je promjera 24 x 37 cm), u koju ste prethodno stavili masni papir.
5. Pecite na 180 stupnjeva 10–15 minuta.
6. Ostavite da se ohladi.
ŽUTA KORA OD VANILIJE
1. Bjelanjke umutite u čvrsti snijeg.2. Dodavajte postepeno šećer.
3. Lagano dodajte puding od vanilije, sve sjedinite.
4. Izlijte u tepsiju (moja je promjera 24 X 37 cm), u koju ste prethodno stavili masni papir.
5. Pecite na 180 stupnjeva 10–15 minuta.
6. Ostavite da se ohladi.
BIJELA KORA SA GUSTINOM
1. Umutite bjelanjke u čvrsti snijeg.2. Postepeno dodavajte šećer.
3. Lagano dodajte gustin, sve sjedinite.
4. Izlijte u tepsiju (moja je promjera 24 X 37 cm) u koju ste
prethodno stavili masni papir.
5. Pecite na 180 stupnjeva 10–15 minuta.
6. Ostavite da se ohladi.
PRIPREMA NESQUIK KREME
1. Žumanjke pjenasto umutite sa šećerom.2. Brašno sa pjenjačom izmutite sa 2 dcl mlijeka, ostalo mlijeko stavite kuhati.
3. Sjedinite žumanjke sa brašnom.
4. Ukuhajte u uzavrelo mlijeko i miješajte na laganoj vatri dok ne postane gusto.
5. Skinite sa vatre i dodajte 200 gr Nesquika, i sjedinite.
6. Ostavite da se ohladi.
7. Dodajte izrađeni margarin.
8. Dodajte ostatak Nesquika i sve sjedinite.
9. Posebno umutite šlag u prahu sa 3 dcl mlijeka.
NESQUIK TORTA SLAGANJE
1. Bijela kora – fil – šlag2. Žuta kora – fil – šlag
3. Smeđa kora – fil – šlag
Da li je neka nesquik torta izašla iz vaše kuhinje do sada? Podijelite u komentarima po čemu se ona razlikuje i da li je sastojcima slična kao ova Nesquik san torta.
0 komentari :
Objavi komentar