15. siječnja 2015.

JESTE LI PROBALI: Reckavi švedski krompir. Savršen prilog za sve vrste mesa (VIDEO)

Najbolji prilog koji ide uz različita jela od mesa je krompir. Neko će pripremati pire krompir, neko pomfrit, a mi vam nudimo recept za hrskavi, pečeni krompir.
hasselback-potato
Sastojci:
6 krompira srednje veličine 3 kašike otopljenog putera
so, biber i, po želji, malo strugane korice limuna

Priprema:


Ogulite krompire i isjecite ih tako da donji dio ostane netaknut, na što tanje kriške. Na dasku stavite krompir, a sa jedne i druge strane postavite neki tanji, četvrtast predmet, kao graničnik do kojeg treba da ide oštrica noža.
Stavite krompire u podmazani pleh, prelijte otopljenim puterom, posolite, pobiberite i pospite struganom koricom limuna.
Pecite između 40 i 50 minuta, na temperaturi od oko 220 C.

Video:



 

0 komentari :

Objavi komentar