16. srpnja 2014.

Ruska torta od oraha






Ukoliko volite orahe, a izbjegavate pripremati kolače i torte sa koje u sebi sadrže brašno onda će vas ova torta od oraha zasigurno naći mjesto za vašim stolom.

Biskvit:
10 bjelanjaka
400 gr šećera
400 gr mljevenih oraha
2 vanilija šećera
Krema:
1 lit slatkog vrhnja
4 kremfixa za šlag
150 gr šećera u prahu
2 vanilija šećera
Posip:
  • 150 gr prženih i sitno nasjeckanih lješnjaka


Priprema:
Od bjelanjaka napraviti čvrsti snijeg i postepeno dodavati šećer pomiješan sa vanilija šećerom i na kraju lagano umiješati orahe. U kalupu za torte ispeći 5-6 što tanjih kora za tortu u pećnici zagrijanoj na 150˚C najmanje sat vremena (to je više sušenje bjelanjaka, nego pečenje). Ukoliko želite skratiti postupak jednostavno kao i u ovom receptu pripremite tortu pravokutnog oblika, te ispecite 2 kore u velikom plehu za pečenje, a kasnije ih samo prerežite na tri dijela. Obavezno kalup za torte ili pleh za pečenje prethodno obložite sa masnim papirom za pečenje kolača.
Za kremu umutite vrhnje za šlag zajedno sa šećerom u prahu, vanilija šećerom i kremfixom.
Lješnjake popržite na tavi da puste miris i malo im korica promijeni boju. Tada ih stavite u kesu za domaćinstvo i istucite batićem za meso ili stavite u sjeckalicu da se dobro usitne, ali ne samelju.
Na kraju jednostavno slažite tortu : kora- krema -lješnjaci i tako sve do kraja.

Preuzeto sa:

0 komentari :

Objavi komentar