Ukoliko volite orahe, a izbjegavate pripremati kolače i torte sa koje u sebi sadrže brašno onda će vas ova torta od oraha zasigurno naći mjesto za vašim stolom.
Biskvit:
400 gr šećera
2 vanilija šećera
Krema:
1 lit slatkog vrhnja4 kremfixa za šlag
150 gr šećera u prahu
2 vanilija šećera
Posip:
- 150 gr prženih i sitno nasjeckanih lješnjaka
Priprema:
Za kremu umutite vrhnje za šlag zajedno sa šećerom u prahu, vanilija šećerom i kremfixom.
Lješnjake popržite na tavi da puste miris i malo im korica promijeni boju. Tada ih stavite u kesu za domaćinstvo i istucite batićem za meso ili stavite u sjeckalicu da se dobro usitne, ali ne samelju.
Na kraju jednostavno slažite tortu : kora- krema -lješnjaci i tako sve do kraja.
Preuzeto sa:
0 komentari :
Objavi komentar