Sastojci: | Količina: |
---|---|
- mast | 1 kasika |
- crni luk | 2 glavice |
- bijeli luk | 2 cena |
- so | po ukusu |
- biber | po ukusu |
- mirodjija | po ukusu |
- boranija | 1/2 kg |
- brasno | 1 kasika |
- aleva paprika | 1 kasikica |
- kisela pavlaka | 1 kom |
Uputstvo za pripremu:
- U serpu stavljamo malo masti, oko pola varjace, dodajemo isjeckani crni luk i dinstamo nekoliko minuta. Dodajemo boraniju i sve ostale sastojke, s tim sto dolijemo 2 dcl vode.
- Dinstamo boraniju dok ne omeksa uz dolivanje vode ako je potrebno. Kada je gotovo, zaprzimo, sa 1 kasikom masti, 1 kasikom brasna i 1 malom kasikicom aleve paprika. Sve to sipati na boraniju i jos malo ostavimo da se kuha.
- Skidamo sa sporeta i sluzimo vruce.
- Mozemo sluziti i uz kiselu pavlaku.
0 komentari :
Objavi komentar